Bij de bouw of verbouw van een bedrijfspand of koel- / vrieshuis onderdelen die nadrukkelijk aandacht vereisen. Van Vliet Bouwmanagement BV heeft veel ervaring met betrekking tot voedselveiligheid in de gebouwde omgeving, zowel inpandig als op het buitenterrein. Al tijdens de eerste ontwerpsessies zetten wij dit onderwerp op de agenda en sparren wij met de KAM-medewerker of eindverantwoordelijke van de opdrachtgever.
Een aantal punten kunnen tijdens het ontwerp meegenomen worden, zonder dat ze extra investeringen vergen, terwijl dit bij latere aanpassing wel het geval is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan toepassing van wel of geen koelcelplafond. Wanneer alle installatieonderdelen bovenop het plafond gemaakt worden, scheelt dit aanzienlijk in de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse schoonmaakkosten. Of denk in het kader van Food Defence aan het toepassen van hang- en sluitwerk op de goede manier, erg belangrijk welke deur een medewerker of bezoeker wel in kan en welke niet. Dit wordt vertaald in een sluitplan waarin met alle facetten rekening wordt gehouden. Ook de gesloten koelketen is een belangrijk onderdeel dat altijd de nodige aandacht verdient. Het op een goede manier invulling geven aan dit onderdeel voorkomt discussie met klanten en leveranciers en verhoogd de kwaliteit.
Naast het opnemen van dit onderdeel in de bestekstukken, wordt door ons in het toezicht tijdens de bouw secuur toegezien op de juiste uitvoering van de onderdelen, zodat dit bij de audit zonder discussie afgevinkt kan worden. Aan het einde van de bouw leveren wij een dossier op dat aan de auditor overlegd kan worden, zodat ook de administratie op orde is.